O nama

Layout with a sidebar

Osnovne djelatnosti poduzeća

•proizvodnja oblatni(vafel listova)
•proizvodnja flipsa (snack proizvoda)
•prerada i pakovanje kikirikija
•proizvodnja suhe šljive
•pakovanje raznih prehrambenih proizvoda od 50 g. do 2 kg

Pored proizvodnje firma posjeduje i poslovno prodajni centar u mjestu Srebrenik, površine 3000 m2 raspoređen u tri etaže.
Osnovne karakteristike
VOĆAR d.o.o. Brčko postoji od 1989. godine kao poduzeće za proizvodnju prehrambenih proizvoda -snack food. Preduzeće ima karakter porodičnog biznisa i uspješno ga vode direktor Meho Musić i njegov sin zamjenik direktora Esed Musić. Od svog osnivanja Voćar nastoji zadovoljiti svoje kupce kvalitetom svojih proizvoda i usluga, a to potvrđuje i sve širi krug zadovoljnih kupaca. Poduzeće Voćar se bavi proizvodnjom oblatni i grickalica flipsa raznih okusa. U te svrhe nabavljene su najmodernija proizvodna tehnološka oprema svjetski najpriznatijih proizvođača iz tih oblasti.

Pic

Za bolji okus života.

Naša Vizija
Želimo svakodnevnim poboljšanjem poslovanja i upravljanja i prihvatanjem novih ideja stalno pratimo događaje na domaćem i inostranom tržištu i da pravovremeno budemo spremni na sve promjene. Da bi mogli ispuniti sve zahtjeve kupaca preduzeće Voćar je 2004. godine izgradilo sistem upravljanja kvalitetom ISO 9001 i sistem kontrole proizvodnje zdravstveno sigurne hrane HACCP. Mišljenja smo da je za BiH proizvodnja ove vrste proizvoda od strateškog interesa s obzirom da je potreba tržištaizrazito velika. Svoje proizvode plasiramo na tržište država EU, Švicarske, Hrvatske, Makedonije, Srbije i SAD, a prodaja se odvija direktno ili putem zastupnika-distributera.

Opis pogona i opreme
Preduzeće Voćar nalazi se 15 km od grada Brčko Distrikt u Gornjem Rahiću i smješteno je na 10.000 m² površine na kojoj se nalaze proizvodni kapaciteti i administracija.Oprema za proizvodnju oblatni-vafel listova je savremena oprema svjetskog poznatog austrijskog proizvođača HAAS Wafellmashinen, koja ima godišnji kapacitet od oko 360 MT. Kao osnovni energent koristi se plin tečni propan-butan. Oprema za proizvodnju snack proizvoda tj. flipsa je veoma sofisticirana i ima godišnji kapacitet od oko 1400 tona snack proizvoda . Značajna proizvodna djelatnost je prerada i prženje kikirikija pakovanog u vakum foliju veličine od 50 gr. do 1000 gr.